21 d’octubre del 2008

Multitask

És de nit, estic acabant un treball per demà a la tarda, estic parlant amb 5 persones pel msn i amb ma mare que està a la meva habitació preguntant-me quins dies vindré a dinar a casa aquesta setmana, rebo dos mails: un dels de classe planificant el pròxim sopar i un d'spam sobre si vull viagra i a sobre algú em fa una perduda, ah! i estic escoltant la ràdio. Si llegim aquesta frase pensem "quin estrés" però realment no sé de què ens estranyem perquè això és el que fem tots, i lo pitjor: ho fem sempre.

Podem fer moltes coses alhora, i a més, ho fem. Amb internet se'ns ha obert la possibilitat tenir moltes opcions i a més poder-les fer quan vulguem; el problema és que al fer tantes coses alhora, no acabem fent res, mireu:

És de nit. Estic acabant un treball (fa hores que hauria d'estar acabat, si se m'hagués espatllat el router i només pogués fer servir el word, ja ho hauria acabat), parlo amb 5 persones al msn (tot i que no tinc 5 converses fluides, cada nou comentari em distreu un moment), ma mare em pregunta si vindré a dinar (primer trigo uns segons a respondre perquè estic escribint, em giro, me la miro i la meva resposta és "no ho sé", vale, els meus horaris són molt estranys i em costa planificar-me però en el fons no ho sé perquè tinc tantes coses al cap que, sincerament, l'últim que em preocupa és on dinaré dijous), rebo dos mails (els llegeixo per sobre i els elimino, però ja m'han tornat a distreure), algú em fa una perduda (torno a apartar la mirada de la pantalla) i estic escoltant la música (o sigui, que a sobre, estic tararejant una cançó). Conclusió: ara sí que és de nit, és tardíssim, no he acabat el treball i no sé on coi dinaré aquesta setmana.

El problema és que en som conscients i tot i que hauriem de prioritzar les coses que fem, continuem igual, jo mateixa estic actualitzant el blog, escoltant música, parlant pel msn i donant-li instruccions al meu germà perquè faci ell el dinar. 

1 comentari:

neus p. ha dit...

I com tu i com jo molta gent. Encara recordo la cara del professor de mitjans quan ens va preguntar si algú feia això de navegar per Internet, mirar la tv i sentir música alhora. Som la generació multitasca i com has dit, fem moltes coses alhora però cap la fem bé. Imagina’t què suposa per a la televisió tenir sintonitzat un canal però, en realitat, no saps ni què estàs veient. L’atenció als mitjans ha canviat, mirar la tv o escoltar la ràdio ja no té el mateix significat que anys enrere.