11 d’octubre del 2008

Internet no surt del no-res

Tots pensavem (sino tots, uns quants) que internet era l'invent del segle, però casi casi, del segle XXI, doncs no, l'internet com ara el coneixem sí que és bastant recent però exisitia una cosa semblant molts anys abans. 

A l'any 1969 als Estats Units hi havia una cosa que es deia ARPANET, era una xarxa que interconectava diversos ordinadors, semblant a com ho fa l'internet actual, amb finalitats militars. Sembla increïble que molts dels invents que s'han fet al llarg de la història han sigut per finalitats militars, ara podria divagar una bona estona sobre aquest tema perquè per un banda penso allò de "no hay mal que por bien no venga" però per l'altre també penso que és molt trist que funcionem sota l'amenaça de bomba (entendre l'exageració i la metàfora). Es tractava d'una xarxa bastant local, per això. Dos anys més tard ARPANET també es conectava amb algunes universitats. Al 73 Anglaterra i Noruega també s'hi conectaven.

La qüestió és que aquest va ser el precursor d'internet i no que va sortir del no res als anys 90 quan sen's van obrir les portes al messenger, al google o al pitxer. Sembla impossible que invents com aquests haguessin començat a funcionar als anys 60 (encara tindran raó quan ens diuen "aquests joves, sembla que descobreixin la sopa d'all").

PD: el pitxer era la pàgina web d'un profe meu on hi penjava apunts (el precursor del campus global que tots coneixem)

1 comentari:

neus p. ha dit...

Jo també era dels que em creia que Internet va sortir al voltant dels 90 i això que vaig començar a navegar a principis del 2000... que lluny que queda! Ja em sembla prehistòric com era tot 8 anys enrere, imagina’t com serà Internet d’aquí 10 anys.