18 d’octubre del 2008

matins.sí, matins.no al 7033

Fa temps que es parla de la interactivitat, al principi quan la gent parlava d'aquest concepte semblava que això només fes referència als ordinadors i aquestes "maquinetes d'avui en dia", però no. La tele també fa un esforç per ser interactiva, va començar amb el programa Winky Dink and you al 1953 a la CBS, més tard el primer anunci interactiu, el de Nescafé al 1999 i actualment, a tv3 amb el 7033.

Si sou dels que mireu tv3 heu entès el títol de seguida. Molts dels programes que fan en aquest canal (programes d'entreteniment com el TVist o El Club o de més informatius com Els Matins) fan ús de la interactivitat amb l'ajuda dels telèfons mòbils. Els espectadors poden opinar i dir la seva a través de missatges de mòbils (coneguts com a "sms", ja ho sabeu), en alguns programes com El Club sí que poden explicar en frases curtes les seves opinions i en d'altres com Els Matins només poden dir si sí o si no per fer estadístiques, de totes maneres en qualsevol dels dos casos hi ha una interactivitat. Si recordem allò que ens explicaven de la teoria de l'evolució de "o t'adaptes o et mors" arribarem a la conclusió que tv3 s'està adaptant al nou món i que per tant, sobreviurà (almenys en aquest aspecte).

2 comentaris:

Paula ha dit...

Matins.si, matins.no!! els hi ensenyaré als del pis com en son d'interactius enviant el .si o el .no! jajaja

Berta ha dit...

la verita tés k això dels sms s'ha posat molt de moda... però és una mica pal, què passa que han de saber la nostra opinió en tot moment? a més ocupa gran part de la pantalla de TV i molesta visualment.

jo dic matins.NO

:)